Valami kedves
szöveg

Get UPdate

Check Instagram POst

IoT és beágyazott elektronika

Az utóbbi évek tapasztalataira építve cégünk olyan egyedi elektronikai megoldásokat tud nyújtani, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára speciális igényeik kielégítését. Ezen megoldások széles spektrumon, az egyszerű szenzor adatok webes, illetve egyéb módon történő megjelenítésétől egészen komplex vezérlési feladatok ellátásáig terjed. Beágyazott rendszereink minden esetben az ügyfél igényeinek felmérésével kezdődnek, majd később maga a fejlesztés is folyamatos kapcsolattartás mellett zajlik. A követelményspecifikáció egyeztetését követően elkezdjük a szükséges elektronikai eszköz(ök) áramköri tervezését, illetve a prototípus gyártását.

Szinte kivétel nélkül minden rendszernek szükséges valamilyen formában kommunikálnia egy felhasználói felülettel és/vagy más eszközökkel. A kommunikáció formáját az ügyfél igényei valamint az eszköztől várt működés határozza meg. Ezektől függően a kommunikáció történhet Ethernet, Wifi, GSM, Bluetooth protkollokon keresztül, így lehetővé téve a minél szélesebb körben alkalmazható eszközök fejlesztését.

Raspberry Pi

IoT, monitorozás, vezérlések

Mivel a kommunikáció nem jelent akadályt, így könnyen megoldható, hogy az eszközt úgy tervezzük meg, hogy az akár interneten keresztül is elérhető legyen, ezáltal lehetővé téve, hogy bármikor bárhonnan adatokat gyűjtsünk, vagy továbbítsunk az eszköz felé. Ezen lehetőség általában együtt jár szükség szerint egy olyan webes felület fejlesztésével amely közvetlen kapcsolatot biztosít a felhasználó és a végeszköz között, illetve lehetőség van mobil applikáció fejlesztésére is, ami még intuitívabbá teheti a fejlesztett rendszer működését.

Az egyszerűbb megoldásaink közé tartoznak azok a rendszerek, amelyek elsődleges feladata, hogy egy adott környezetről információt gyűjtsenek és azt megjelenítsék akár egy webes felületen vagy egy dedikált kijelzőn. Legyen szó akár egyetlen hőmérséklet érzékelőről, vagy több környezeti változó szimultán méréséről, minden információ rendelkezésre áll.

Az esetek nagy többségében a megfigyelt, begyűjtött információkat közvetlenül felhasználva, beavatkozásra is felmerül az igény. Ez esetben komplexebb megoldásra van szükség, ami ötvözi a környezeti változók figyelését, mérését valamint a beavatkozó szervek összehangolt, megfelelő vezérlését. Van, hogy magát a beavatkozó szervet közvetlen kell vezéreljük, van hogy csak információt kell biztosítanunk egy adatbázis felé, és a beavatkozást már az ügyfél rendszere végzi.

Igény esetén 3d nyomtatott termékeket is készítünk, melyet egyedi tervezés és prototípus gyártás előz meg.

Hogyan néz ki a valóságban lépésről lépésre?

01

Ügyféligény

Felmérjük az ügyfél által megfogalmazott üzleti és technikai igényeket

02

Koncepció

A felmérés alapján egy koncepció tervet dolgozunk ki az ügyfél számára, ami tartalmazza megoldási javaslatunkat

03

Kivitelezés

A végleges koncepció és a rendszerterv alapján elvégezzük a kivitelezést

04

Prototípus, tesztelés

Az elkészült prototípust átadjuk Ügyfeleknek tesztelésre

05

Véglegesítés, átadás

A tesztelési eredményeket felhasználva véglegeítjük Ügyfelünk számára megoldásunkat, melyet utána átadunk használatra

06

Támogatás

Támogatási időszakban igényeit és bejelentéseit kezeljük

Áramkör és szoftver -adatbázistervezés

Üdvözöljük szolgáltatásunkban, ahol áramköri és szoftvertervezés terén magas szintű szakértelemmel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Az áramköri tervezés során komplex elektronikai rendszerek tervezését és fejlesztését végezzük el. Az áramkörök tervezésekor olyan speciális szoftvereket és eszközöket alkalmazunk, amelyek lehetővé teszik a pontos tervezést és optimalizálást.cpu logo

Hardware programozás

Hardware programozás segítségével olyan egyedi funkcionalitásokat építhetünk be a készülékbe, amelyek kielégítik az ügyfél speciális igényeit, így a végeredmény pontosan illeszkedik az elvárásokhoz.

  • Egyedi Funkciók
  • Optimalizált Teljesítmény
  • Jövőbiztosítás
prototype logo

Prototípus fejlesztés

Prototípus fejlesztése segít az ügyfélnek validálni az ötletét és megvizsgálni annak működőképességét a gyakorlatban, mielőtt teljes mértékben elkötelezné magát a termékfejlesztési folyamatban.

  • Koncepció Validálás
  • Hibajavítás Korai Szakaszban
  • Átlátható tervezés és projektmenedzsment
production logo

Prototípus utáni első szériás gyártás

A prototípust követő első szériás gyártás lehetőséget kínál a termék gyártásának skálázására és a tömeggyártás elindítására. A szériagyártás során a termékek minősége és teljesítménye szigorúan ellenőrzött és tesztelt, hogy biztosítva legyen a megbízhatóság és a hosszú élettartam.

  • Skálázhatóság
  • Minőségi Ellenőrzés
  • Piaci Bevezetés Gyorsasága

Nyomtatott Áramköri Panelek (Nyák)

A PCB tervezés kulcsfontosságú lépése az elektronikai eszközök fejlesztési folyamatának. Egy jól tervezett PCB lehetővé teszi a pontos és megbízható működést, valamint a gyártás és a szervizelés hatékonyabb végrehajtását. Ezenkívül a megfelelő tervezés hozzájárulhat a termék teljesítményének növeléséhez és a költségek csökkentéséhez.

Alkatrészek kapcsolódása

A nyomtatott áramköri panel (PCB - NYÁK) tervezés során az alkatrészek közötti kapcsolatokat hozzuk létre és alakítjuk ki. Ebben a folyamatban figyelembe vesszük az áramköri elemek elrendezését és az elektromos összeköttetéseket.

Elektromos funkciók definiálása

A PCB tervezés során meghatározzuk az elektronikai eszköz működését és funkcionalitását. Itt döntjük el, hogy melyik alkatrész hol található a panelen, és hogyan kapcsolódnak össze.

Jelvonalak és rések, méret, forma

A PCB tervezésnél kiemelten fontos az elektromos vezetékek (jelvonalak) és az elektronikai komponensek közötti megfelelő tér létrehozása. Ez a megfelelő áramköri séma és rések tervezését jelenti. A méretét és alakját is figyelembe kell venni a tervezés során. Ezek az aspektusok meghatározzák a végtermék méretét és illeszkedését a céleszközhöz.

Válassza GyapiNet IT Megoldásait, és lépjen velünk a digitális siker útjára!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen tartanánk Önnel egy megbeszélést.
Kompetenciáink